Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΩΡΑ ΓΙΑ...ΔΙΑΤΡΟΦΗ!

Το καλοκαίρι πλησιάζει και όλοι έχουμε ανάγκη απο σωστή διατροφή και άσκηση. Το δίδυμο αυτό της επιτυχίας πρέπει να το εντάξουμε στην καθημερινότητά μας άν θέλουμε ένα εμφανές αποτέλεσμα! Τι δεν μπορεί να λείπει λοιπόν ποτέ απο μια ισορροποιημένη διατροφή; Φυσικά οι σαλάτες! Οι παρακάτω συνταγές θα σε βοηθήσουν να χωρέσεις και φέτος στα μαγιώ που θα ξεσηκώσουν τη παραλία!



"ΣΚΟΤΕΙΝΗ" ΣΑΛΑΤΑ

Υλικά: 
3-4 Φύλλα Μαρουλιού
4-5 Τοματάκια
Μπαλσάμικο 
Παρμεζάνα
Καρύδια
Μέλι
Λάδι

Αφού πλένουμε καλά το μαρούλι και τα τοματάκια, κόβουμε τα φύλλα σε μεγάλα κομμάτια και τα τοματάκια στη μέση.Στη συνέχεια ανακατεύουμε το μπαλσάμικο με λίγο μέλι και λάδι και τα προσθέτουμε μαζί με την παρμεζάνα και τα καρύδια στη βάση της σαλάτας μας!

"ROCK-A" SALAD

Υλικά:
Ρόκα
Ρόδι
Παρμεζάνα
Μπαλσάμικο
Κουκουνάρια 
Καρύδια
Κρουτόν


Πλένουμε τα φύλλα ρόκας και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια με τα χέρια. Στη συνέχεια πλένουμε καλά, κόβουμε τα τοματίνια και καθαρίζουμε το ρόδι. Bάζουμε τα καρύδια και τα κουκουνάρια στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 8 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε τη παρμεζάνα, το μπαλσάμικο και τα κρουτόν και..έτοιμη!
Για τη σώς: Χτυπάμε στο μίξερ 50ml μπαλσάμικο, 150ml ελαιόλαδο, μια κουταλιά του τσαγιού μέλι και μία πρέζα αλάτι-πιπέρι.

ΘΕΛΕΙΣ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ..ΠΑΜΕ!

Όποιος την νύχτα περπατεί..ας είναι τουλάχιστον καλά διαβασμένος! Τα νέα μουσικά σχήματα της χρονιάς ήρθαν για να μείνουν! Εσείς που θα πάτε απόψε;





Αθηνών Αρένα: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΣ-ΣΤΕΛΙΟΣ ΡΟΚΚΟΣ & Ελένη Φουρέϊρα
Πειραιώς 166,Γκάζι
Είσοδος 15€, Φιάλη ουίσκι 140€, Φιάλη κρασί 70€
Ανοιχτά: Παρασκευη-Σάββατο


ANODOS: ΗΛΙΑΣ ΒΡΕΤΤΟΣ-ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΙΑΣ-ΜΑΡΙΑΝΤΑ ΠΙΕΡΙΔΗ-ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΑΛΤΗ 
Πειραιώς 183,Αθήνα

Είσοδος 10€, Φιάλη ουίσκι 100€
Ανοιχτά: Πέμπτη-Παρασκευη-Σάββατο

CARAMELA: ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΛΙΚΗΣ-ΧΡΥΣΠΑ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΥΑΝΟΣ-ΣΑΚΗΣ ΑΡΣΕΝΙΟΥ
Λεωφ.Συγγρού 165, Ν.Σμύρνη
Είσοδος 10€, Φιάλη ουίσκι 140€, Φιάλη κρασί 70€
Ανοιχτά: Τετάρτη εώς και Κυριακή

CLUB 22: ΠΑΝΟΣ ΚΙΑΜΟΣ-Goin' through
Λεωφ.Βουλιαγμένης 22,Ν.Κόσμος
Είσοδος 15€, Φιάλη ουίσκι 150-170€,Φιάλη κρασί 75-85€
Ανοιχτά: Πέμπτη-Παρασκευη-Σάββατο

FEVER: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΟΝΙΔΗΣ-ΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ
Λεωφ.Συγγρού & Λαγουμιτζή 25,Ν.Κόσμος
Φιάλη ουίσκι 160-180€, Φιάλη κρασί 80€
Ανοιχτά: Παρασκευη-Σάββατο

ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ: ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ-ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ-ΦΑΝΗ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Ιερά Οδός 18-20,Γκάζι
Είσοδος 15€, Φιάλη ουίσκι 150-170€, Άνω διάζωμα 100€
Ανοιχτά: Σάββατο

POSIDONIO MUSIC HALL: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ-ΑΝΤΥΠΑΣ & VEGAS
Λεωφ.Ποσειδώνος 18, Ελληνικό
Είσοδος 15€, Φιάλη ουίσκι 140-160€, Φιάλη κρασί 80€ (2 άτομα)
Ανοιχτά: Πέμπτη-Παρασκευη-Σάββατο

TEATRO MUSIC HALL: ΠΑΟΛΑ-ΚΑΡΡΑΣ-ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ
Λεωφ.Ποσειδώνος 26-28, Τζιτζιφιές
Φιάλη ουίσκι 170-190€, Φιάλη κρασί 90€
Ανοιχτά: Παρασκευη-Σάββατο


ΦΩΤΑΕΡΙΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ-ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΗΣ
Πειραιώς 102-104,Γκάζι
Είσοδος 15€, Φιάλη ουίσκι 140-160€, Φιάλη κρασί 70-80€
Ανοιχτά: Παρασκευη-Σάββατο


COMING SOON...

ΘΕΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ-ΠΕΓΚΥ ΖΗΝΑ
Λεωφ.Ποσειδώνος 3, Νεράϊδα, Μαρίνα Αλίμου
Ο Γίαννης Πλούταρχος με την Πέγκυ Ζήνα στο πλευρό του θα είναι το σχήμα που έρχεται με άγριες διαθέσεις για να μας ταράξει απο το Πάσχα και μετά!





Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΤΙ ΘΑ ΦΟΡΕΘΕΙ ΦΕΤΟΣ;

Μπορεί να μην έχει μπεί ακόμα ούτε η Άνοιξη στο εξωτερικό όμως τα "σχέδια" του καλοκαιριού κάνουν βόλτες στις πασαρέλες!Για αυτή τη σεζόν λοιπόν οι σχεδιαστές προτείνουν ζωηρά χρώματα, minimal γραμμές και φυσικά ολόσωμες φόρμες!


  • Back to 60's!Ρίγες κάθετες και οριζόντιες, κυρίως σε μαύρο η άσπρο χρώμα, σε φούστες και συνολάκια που θα σας κάνουν κάτι σε...pin up girl!
  • Τα χρώματα θα είναι ιδιαίτερα έντονα, πέρα απο τα κλασσικά μαύρο-άσπρο, οι σχεδιαστές δείχνουν να προτιμούν το κόκκινο, το φιστικί, και το "φωσφοριζέ" κυρίως στα γνωστά μπλουζο-φορέματα αλλά και στα κραγιόν!Όσον αφορά τα αξεσουάρ, το χρυσό είναι ένα χρώμα που δεν πρέπει να παραλέιψετε σε καμία περίπτωση! 
  • Η μόδα φαίνεται να κάνει ένα ταξίδι μέχρι την εποχή των 90's και να φέρνει ξανά στο προσκήνιο τα κλασσικά χαμηλά τακούνια με μύτη που θα σας ξεκουράσουν. 
  • Οι βερμούδες φέτος είναι ίσως η πιο άνετη και στυλάτη επιλογή της ντουλάπας σας, σε αντίθεση όμως με τα σόρτς δεν πρέπει να συνδιαστούν με ίσια παπούτσια.

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΚΡΥΝΩ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΟΥ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Το μεγαλύτερο μυστικό ομορφιάς είναι η σωστή διατροφή. Εκτός απο ένα πιο υγειές δέρμα, θα δυναμώσετε έτσι και τα μαλλιά σας άν καταφέρετε να τρέφεστε σωστά. Προσπαθήστε να εισάγετε στα καθημερινά σας γεύματα κερατίνη, μια πρωτεϊνη που θα την βρείτε στα ψάρια, στα αυγά, στα πουλερικά και στα φασόλια.

ΛΑΔΙ: Μην το πιέιτε,λουστείτε! Για την ακρίβεια εφαρμόστε σε βρεγμένα ή νωπά μαλλιά στις άκρες και αφήστε το να απορροφηθεί.

ΜΑΣΚΑ ΜΑΛΛΙΩΝ: Αντί για μια κοινή μαλακτική (που πρέπει να χρησιμοποιείτε ούτως ή άλλως κάθε φορά μετά το σαμπουάν), προμηθευτείτε μάσκα μαλλιών που θα τη βάζετε για 2-3 λεπτά μετά το λούσιμο για 3 φορές την εβδομάδα. 

ΜΑΣΚΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΛΟΥΣΙΜΟ: Πρίν λουστείτε μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας μάσκα αναδόμησης και ενδυνάμωσης των μαλλιών σας.
ΣΥΝΤΑΓΗ: Θα χρειαστείτε λίγο ελαιόλαδο, έναν κρόκο αυγού και λίγο ξίδι. Αφού ανακατέψετε πολύ καλά το λάδι με τον κρόκο αυγού, εφαρμόστε το μείγμα σε βρεγμένα ή νωπά μαλλιά και τυλίξτε τα με μια διάφανη μεμβράνη. Αφήστε τα έτσι για τουλάχιστον 2 ώρες για να απορροφηθούν τα θρεπτικά συστατικά. Ύστερα χρησιμοποιήστε το ξίδι για την δυσάρεστη μυρωδιά του αυγού.
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ: Να λούζεστε πάντα με χλιαρό και όχι με καυτό νερό για να μην μπλοκάρουν οι πόροι.

ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΧΤΕΝΙΣΜΑ: Το χτένισμα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ενδυνάμωση των μαλλιών σας. 
  • Πάντα πρίν το λούσιμο χτενιζόμαστε πολύ καλά ώστε να μην υπάρχουν "κόμποι". 
  • Όταν τοποθετούμε τη μαλακτική κρέμα ή την μάσκα μαλλιών χτενίζουμε ελαφρώς τα μαλλιά μας με χτένα.
  • Πρίν στεγνώσετε τα μαλλιά σας με το σεσουάρ ψεκάστε τα με σπρέϋ κατά της υπερθέρμανσης.
  • Το σεσουάρ (πιστολάκι), πρέπει να απέχει κατα το στέγνωμα, τουλάχιστον 10-15cm απο τα μαλλιά. 
  • Ποτέ δεν χτενίζουμε βρεγμένα μαλλιά γιατι κάνουν πιο εύκολα ψαλίδα.

ΚΟΥΡΕΜΑ: Ναι καλά διαβάζετε, για να μακρύνουν σωστά και υγειινά τα μαλλιά μας πρέπει να κουρευόμαστε τουλάχιστον 1 φορά το εξάμηνο 1-2 πόντους για να δυναμώνει η τρίχα. Διαφορετικά θα μακραίνει πολύ πιο αργά και οι άκρες θα είναι γεμάτες ψαλίδα.

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Στο μεγάλο κεφάλαιο της επικοινωνίας συναντάμε και τη γλώσσα του σώματος αφου αποτελεί κύριο παράγοντα κατανόησης πολλών βασικών στοιχείων του συνομιλιτή μας. Μόνο ο προφορικός λόγος είναι πολύ λίγος για να έχουμε μια πλήρη εικόνα όλων όσων θέλει να μας μεταδόσει ο απέναντί μας. Για τον λόγο αυτό υπάρχουν οι κατάλληλες εξηγήσεις για τις κινήσεις που κάνουμε, τη κλίση που παίρνει το σώμα μας όταν μιλάμε ή ακούμε κάποιον, ακόμα και για τις εκφράσεις που σχηματίζει το πρόσωπό μας.


ΚΛΙΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
Ένα βασικό στοιχείο στη συνομιλία μας με κάποιον είναι η κλίση που θα έχει το σώμα μας. Όταν δηλαδή το σώμα μας γέρνει προς τα εμπρός (συνήθως όταν καθόμαστε), αυτό σημαίνει οτι ακούμε με προσοχή και συμπαθούμε τον συνομιλητή μας. Έρευνες δείχνουν οτι όταν ο ένας ομιλητής γέρνει προς το μέρος του άλλου, ο δεύτερος τίνει να μιλάει περισσότερο. Αντίθετα, όταν κάποιος τεντώνεται προς τα πίσω δείχνει αρνητικόητα ή ακόμα και αντιπάθεια.Αυτό είναι μια αντίδραση εγγεγραμμένη στο μεταιχμιακό σύστημα του εγκεφάλου, προσπαθούμε δηλαδή να αποφύγουμε και να απομακρύνουμε κάθετι δυσάρεστο. Τέλος, στη γνωστή στάση "σταυροπόδι", άν τα πόδια είναι στραμμένα προς το μέρος του ατόμου που μιλάει, αυτό σημαίνει οτι ακούει με προσοχή και ενδιαφέρον τα λεγόμενά του.

ΣΤΑΣΗ:"ΤΑ ΞΕΡΩ ΟΛΑ"
Πρόκειται για μια πιο αρσενική στάση, στην οποία ο συνομιλητής σου κάθεται με τα χέρια σταυρωμένα προς τα πίσω και παριστάνει πως τα ξέρει όλα. Επειδή όμως αυτή η στάση δείχνει ανωτερότητα και υψηλή αυτοπεποίθηση καλό θα είναι να μπορείτε και να την αντικρούσετε. Και πώς θα γίνει αυτό; Μόνο όταν καθρεφτήσετε τη δική του στάση, δειχνοντάς του έτσι ότι σκέφτεστε με τον ίδιο τρόπο,ή όταν του προσφέρετε κάτι για να καταφέρετε να βγεί απο αυτή τη θέση τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά.

ΧΕΡΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ
Μια στάση που τη συναντάς απο ένα πεισματάρικο πιτσιρίκι μέχρι και σε έναν θυμωμένο ενήλικα. Σε όλες τις περιπτώσεις η στάση αυτή δείχνει αρνητισμό,θυμό και ενοχλημένη στάση.

ΜΕΤΑΙΧΜΙΑΚΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ
Πρόκειται για τη στάση "καθρέφτισμα" όπου και οι δύο συνομιλητές έχουν την ίδια στάση. Αυτό φυσικά δείχνει το πόσο ενδιαφέρον μας φαίνεται ο απέναντί μας και πόσο μας αρέσει το θέμα συζήτησής μας.

ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ
Ένα αξιόπιστο σημάδι οτι η συζήτηση έχει χαλαρώσει είναι όταν ο συνομιλητής σου στρέφει το βλέμμα του αλλού. Επίσης η αποφυγή της επαφής με το βλέμμα μπορεί να δείχνει αγένεια  αλλά ακόμα και οτι ο συνομιλητής σου ψεύδεται η θέλει να αποκρύψει την αλήθεια. Το λεγόμενο "κάρφωμα" πάλι, συνήθως μας προδιαθέτει για κάτι αρνητικό, όπως αμφισβήτηση για όσα ακούμε ή ετοιμότητα για αντιπαράθεση. Ακόμα, όταν τα μάτια "παίζουν" πέρα-δώθε δηλώνουν ανασφάλεια και ο συνομιλητής ψάχνει διέξοδο διαφυγής. Αντίθετα, όταν τα μάτια είναι ορθάνοιχτα δείχνουν έκπληξη, ευχαρίστηση και έντονο ενδιαφέρον. Όταν το βλέμμα στρέφεται πλάγια και προς τα πάνω (αριστερά για τους δεξιόχειρες και δεξιά για τους αριστερόχειρες) σημαίνει οτι ο συνομιλητής μας προσπαθεί να ανακαλέσει κάτι στο νού του και να δημιουργήσει μια εικόνα. Όταν κοιτάζει όμως πλάγια και προς τα κάτω δεξιά με μια μικρή πλάγια κλίση του κεφαλιού,ανακαλεί κάποια αίσθηση που είχε στο παρελθόν. Τέλος, αν κάποιος κοιτάζει χαμηλά και αριστερά συνήθως συνομιλεί με τον εαυτό του.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΒΛΕΜΜΑ
Και όμως το βλέμμα έχει χαρακτήρα και μπορείς να το καθορίσεις σύμφωνα με το μύνημα που θες να περάσεις. Όταν κοιτάς τον απεναντί σου στις περιοχές απο τα μάτια και πάνω, το βλέμμα σου είναι τυπικό και επαγγελματικό. Όταν όμως το βλέμμα σου περιστρέφεται στα μάτια, στη μύτη και στο στόμα του άλλου τότε περνάς ένα διαφορετικό μύνημα που μπορεί να θεωρηθεί και σαν φλέρτ.

ΒΛΕΜΜΑ "ΝΤΑΙΑΝΑ"
Το βλέμμα που χάρισε στην Νταϊάνα το προσωνύμιο "συνεσταλμένη" είναι ακριβώς αυτό: χαμηλωμένο κεφάλι με μια μικρή κλίση και υψωμένο βλέμμα προς την αντίθετη κατεύθυνση.Συγκαταλέγεται στα μη-λεκτικά σήματα υποταγής.


Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΤΑ ΧΩΝΕΙ ΣΤΟΝ Κ.ΣΗΜΙΤΗ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Σε ομιλία του Κ.Σημίτη για την κρίση στην Ελλάδα και τις πιθανές διεξόδους απο αυτήν,στο Βερολίνο, μια κοπέλα απο την ομάδα <<Real democracy now>> διέκοψε τη συζήτηση και άρχισε να τα "χώνει" στον πρώην πρωθυπουργό καταλογίζοντάς του ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση της χώρας μας. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει ότι <<είναι ιδιαιτέρως προβληματικό να καλείτε εδώ τον Κ.Σημίτη για να μας δείξετε προς τα πού πρέπει να πάει η Ελλάδα>>. Πολλά χειροκροτήματα και επιφωνήματα επιδοκοιμασίας ακολουθούν τις φράσεις της. Στη συνέχεια κάνει λόγο για το βεβαρημένο παρελθόν του πρώην πρωθυπουργόυ κατα τη θητεία του καθώς και για την διαφθορά που προκάλεσε. Δεν αφήνει εκτός όμως ούτε τους συνεργάτες του "Τσουκάτο" και "Μανέλη" οι οποίοι παραδέχτηκαν οτι πήραν λεφτά απο τη siemens! <<Η γερμανική δικαιοσύνη,συνεχίζει,φωτογραφίζει τον υπουργό εθνικής αμύνης,Άκη Τσοχατζόπουλο ως αποδέκτη μαύρου ελληνικού χρήματος απο την ferrostahl>>.Κλείνοντας τονίζει την ανευθηνότητα του Κ.Σημίτη και το χρεός του να εγκαταλέιψει για πάντα τη πολιτική σκηνή αφού τώρα ο ελληνικός λαός πληρώνει τα δικά του λάθη και ψεύτικα οράματα περί "ισχυρής Ελλάδας". Ο Κ.Σημίτης φυσικά δεν θέλησε να σχολιάσει την παρέμβαση της ομάδας <<Real democracy now>> και βέβαια έριξε για άλλη μια φορά της ευθήνες της χρεοκοπίας στην Ν.Δ. Εκτός όμως απο την Ν.Δ κατηγορεί και τους λαικιστές,την <<παράταξη>> όπως αναφέρει, των επιχειρηματιών που υποστηρίζουν την επιστροφή της δραχμής για να ξεπληρώσουν τα δικά τους χρέη!

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΦΙΛΙΑ:Μαλλί με μαλλί !


Υπάρχει τελικά πραγματική φιλία μεταξύ των γυναικών; Ένα ερώτημα που απασχολεί όλα τα κοριτσάκια αφού φάνε το πρώτο χαστούκι απο τη "best friend" ή αλλιώς "B.F.F.E" που συνήθιζαν να έχουν κατά τα μαθητικά τους χρόνια, αρκετούς ψυχολόγους αλλά και όλους εκείνους τους άντρες που παρηγορούν τις κοπέλες τους (τους αξίζει χειροκρότημα) . Τα πράγματα είναι απλά και δυστυχώς τα βάσανα ξεκινάνε απο πολύ νωρίς, οι πιο πολλές όμως προσπαθούν να διαψεύσουν αυτό που θα αποδειχθεί στα επόμενα χρόνια!Τα αίτια τις περισσότερες φορές είναι προφανέστατα και βασίζονται κυρίως στο τέρας με τα πράσινα μάτια, τη ζήλια. Απο αρκετά μικρή ηλικία τα παιδιά έχουν αναπτύξει το αίσθημα της ζήλιας και έτσι παρατηρούνται και οι πρώτες συγκρούσεις, οι οποίες μάλιστα μερικές φορές είναι αυθόρμητες και ρεαλιστικές ακριβώς λόγω ηλικίας. Οι ανεπέστατες αυτές συγκρούσεις εξελίσσονται σταδιακά ώσπου φτάνουμε στα πραγματικά κρούσματα ζήλιας..εκεί μεταξύ γυμνασίου-λυκείου. Η ηλικία αυτή που αλλάζουν οι παρέες και τα γούστα του εφήβου, είναι αυτή ακριβώς η ηλικία που παρατηρούνται οι μεγάλες ρήξεις και ανατροπές μεταξύ φιλικών σχέσεων. Μέσα λοιπόν απο το θέμα της ζήλιας προκύπτουν και άλλα πολλά, όπως το θέμα της ανωτερότητας, του εγωισμού κλπ. Ένα απο τα πιο συνηθισμένα κρούσματα ζήλιας είναι το κλασσικό μοτίβο "όλοι μαζί και ο ψωριάρης χώρια", και ναί ο "ψωριάρης" σχεδόν πάντα θα είναι αυτός που θα έχει αυτό το κάτι παραπάνω.  Τα υπόλοιπα παιδιά προσπαθούν να μειώσουν τη προσωπικότητα και την εικόνα του παιδιού αυτού με το να το κοροιδεύουν (το λεγόμενο "φυτό" της τάξης), καθώς και να περιορίσουν τον κοινωνικό του κύκλο. Αυτά συμβαίνουν μέσα σε μια σχολική αίθουσα-αν και μερικές φορές τα κρούσματα ειναι πολύ πιο σοβαρά και ακραία και χρειάζεται άμεση παρέμβαση-τί γίνεται όμως όταν τα πράγματα ξεφεύγουν; Το σχολείο κάποια στιγμή τελειώνει και τότε καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τη πραγματικότητα με τα θετικά και τα αρνητικά της. Ένα απο τα δυσκολότερα προβλήματα είναι η διατήρηση μιας καλής φιλικής σχέσης που υπήρχε στο σχολείο,αφού οι προτεραιότητες και οι συνήθειες αλλάζουν. Όμως αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στο ξεκίνημα-βουνό μιας νέας φιλίας-ειδικά όταν έχεις απεναντί σου ένα άτομα που κουβαλάει όλα τα αποθημένα που του έχουν δημιουργήσει όλα τα πραπάνω! Φυσικά εσύ δεν φταίς σε τίποτα, όμως άν το σκεφτείς λίγο καλύτερα,υπάρχουν περιπτώσεις που ούτε και ο απέναντι σου φτάει άν έχει πέσει θύμα και έχει επιρεαστεί η συμπεριφορά του απο τα βιώματα που είχε. Τί κάνεις λοιπόν σε αυτή τη περίπτωση; Συνήθως όταν ο απένταντι σου σε ζηλεύει,  ξεκινάει με τον πιο ωραίο τρόπο να σου εκδηλώνει θαυμασμό πετώντας όμως σταδιακά κάποιες "μικρο-σποντούλες" για την αντίθεση σας. Άλλες φορές όμως εκδηλώνεται με ύπουλες κινήσεις και χτυπήματα κάτω απο τη μέση (συνήθως για κομπλεξικούς,δειλούς και άλλους τέτοιους πανέμορφους χαρακτήρες), που  εκεί που τα έχεις δώσει όλα σε μία σχέση, εκεί σου φανερώνει όλο τον υπέροχο ψυχικό του κόσμο!Αυτό γίνεται γιατι η πολλή καλοσύνη δεν αντέχεται απο κάποιον που σε ζηλεύει πολύ.Με άλλα λόγια δεν μπορείς να είσαι και ανώτερος του και να μην το δείχνεις και να είσαι και καλός μαζί του.Enought is enought! Αυτή η φράση σίγουρα αναβοσβήνει με έντονα κόκκινα γράμματα στους νευροδιαβιβαστές του εγκεφάλου της λίγο πρίν σου καρφώσει το μαχαίρι πισώπλατα! Σε αυτές λοιπόν τις περιπτώσεις δεν μπορείς δυστυχώς να κάνεις τίποτα παρά να αδιαφορήσεις. Ναι,είσαι νευρικός χαρακτήρας (και να μην είσαι έγινες μετά απο αυτό) και θες να της σπάσεις τα μούτρα,όμως σίγουρα το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κόψεις κάθε επαφή με το άτομο αυτό,έτσι διατηρείς την αξιοπρέπεια σου αλλά και τη ψυχική σου ηρεμία! Υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις στις οποίες το άτομο απέναντί σου αισθάνεται τόση έντονη ζήλια και κατωτερότητα που στο φωνάζει απο τη πρώτη στιγμή αλλά εσύ συνήθως δεν θές να το δεχτείς. Το πρόβλημα στη προκειμένη περίπτωση δεν το έχει εκείνη αλλά εσύ που προσπαθείς να πιστέψεις σε έναν λάθος άνθρωπο. Εκείνη τη στιγμή σκέψου οτι δεν είμαστε όλοι για όλους και σίγουρα δεν θα γίνεις εσύ ο ψυχολόγος και ο σωτήρας κανενός. Αν κάτι λοιπόν έμαθες απο όλο αυτό είναι ότι η απάντηση στη ζήλια είναι η αδιαφορία (η οποία μερικές φορές προκαλεί ακόμα περισσότερη ζήλια,αλλά ελπίζεις οτι κάποια στιγμή θα σταματήσει) και σίγουρα να μην αλλάξεις τίποτα απο αυτά που έχεις για να σε ζηλεύουν λιγότερο,γιατί ο άνθρωπος που θα βρεί ένα πράγμα για να σε ζηλεύει αυτό είναι το ότι είσαι εσύ!

ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ




Οι μαθησιακές δυσκολίες είναι ένα σύνολο διαταραχών που εμποδίζουν το παιδί να μάθει και να επικοινωνήσει και μειώνει την ικανότητα και την απόδοσή του στο σχολείο.Υπάρχουν λοιπόν τέσσερις κατηγορίες μαθησιακών δυσκολιών:Δυσκολίες λόγου και ομιλίας,δυσκολίες γραπτού λόγου,δυσκολίες μαθηματικού λόγου και άλλες δυσκολίες.
Παρατηρούνται πολλά είδη μαθησιακών δυσκολιών, με το πιο συχνό τη δυσλεξία.Άλλα είδη είναι ο αυτισμός, η εγκεφαλική δυσλειτουργία, οι δυσκολίες στην αντίληψη, η αναπτυξιακή αφασία, η δυσαναγνωσία, η παράληψη σημείων στίξης στον γραπτό λόγο, δυσορθογραφία κ.α. Οι παραπάνω μορφές μαθησιακών δυσκολιών σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν στα παιδιά αλλά δεν έχουν εντοπιστεί ή εντοπίζονται σε αρκετά μεγάλη ηλικία με αποτέλεσμα να μειώνονται οι πιθανότητες βελτίωσης.Για τον λόγο αυτό πρέπει να προσέξουμε απο την αρχή της πορείας του μαθητή κάποια βασικά χαρακτηριστικά, όπως: η απόσπαση προσοχής και συγκέντρωσης, η δυσκολία αντίληψης γραπτού και προφορικού λόγου, οι δυσκολίες στις σχέσεις με τους συνομήλικους, τα ορθογραφικά λάθη, κ.α. Όσον αφορά τώρα στις πιθανές αιτίες που ένα παιδί παρουσιάζει μαθησιακές δυσκολίες, σε αυτές κατατάσσουμε τα λάθη στη δομή του εγκεφάλου,την ελλιπή διατροφή, την κληρονομικότητα, τη λανθασμένη παραγωγικότητα νευροδιαβιβαστών ή τη συσλειτουργία στη χρήση τους, κ.α. Το πιο βασικό κομμάτι όμως αφού έχουμε εντοπίσει το πρόβλημα του μαθητή είναι να το αντιμετωπίσουμε επιτυχώς.Εκτός απο την ψυχολογική υποστήριξη που πρέπει να παρέχεται στον μαθητή τόσο απο τους γονείς όσο και απο το σχολείο, η ενισχυτική διδασκαλία και οι ειδικές ασκήσεις θα τον βοηθήσουν ακόμα περισσότερο.


Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

NEW YORK:ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΟΔΑΣ 2013

Η εβδομάδα που όλοι περιμέναμε πραγματοποιήθηκε φέτος στη Νέα Υόρκη!Διάσημοι και καταξιωμένοι σχεδιαστές μόδας παρουσίασαν της υψηλής ραπτικής δημιουργίες τους για την περίοδο fall/winter & spring/summer 2013.

Oscar de la Renta Spring/Summer 2013

Η μόδα του Χειμώνα 2013 λοιπόν απαιτεί σκούρα χρώματα,ίσιες γραμμές,minimal ρούχα,πολύ δερμάτινο,και φυσικά over-knee μπότες.Παρακολουθήσαμε δημιουργίες των Marc by Marc Jacobs,Zac Posen,Diane von Furstenberg,BCBG maxazria,DNKY,Channel,Lacoste,
Salvatore Ferragamo,Herve Leger,Gucci,Tommy Hilfiger,Custo Barcelona,Oscar de la Renta.

Diane Von Furstenberg Spring/Summer 2013
Alexander Wang Fall/Winter 2013

Απο την εβδομάδα αυτή δεν έλειπε φυσικά και ο Alexander Wang για να λανσάρει ρούχα βασισμένα στο μαύρο χρώμα,δερμάτινα και διχτυωτά,με τα μοντέλα του να <<σιωπούν>> για να μην μαρτυρήσουν το μυστικό επιτυχίας του.Σε σχεδίαση "πολικού ψύχους" κινήθηκε ο Marc Jacobs, ο οποίος εντυπωσίασε με τα γούνινα καπέλα του.

Carolina Herrera Fall/Winter 2013
Η γούνα φοριέται πολύ, αφού δεν έλειπε ούτε απο τις δημιουργίες της Carolina Herrera, η οποία βραβεύτηκε ως η σχεδιάστρια της χρονιάς 2013.Γούνινες λεπτομέριες στα σχέδιά της εισάγει η Carolina συνδιασμένες με μαύρο καλσόν και το must ζωνάκι στη μέση.
Ralph Lauren Spring/Summer 2013
Derek Lam Fall/Winter 2013

Η μόδα κάνει πάλι ένα ταξίδι στο παρελθόν και θέλει τη φούστα ψιλόμεση και μέχρι το γόνατο, το ίδιο παρατηρούμε και στις δημιουργίες του οίκου Derek Lam. Ο σχεδιαστής με το μότο "free spirit" δείχνει να αγαπά τις σκουρόχρωμες αποχρώσεις σε κραγιόν και το μήκος της φούστας μέχρι το γόνατο.

Helmut Lang Spring/Summer 2013


 Απο την εβδομάδα αυτή όμως δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι επώνυμοι καλεσμένοι. Μεταξύ αυτών είδαμε την Camila Alves, την ηθοποιό και fashion icon Sarah Jessica Parker,την fashion editor της VOGUE Sharah Gore Reeves, τη Paris Hilton, τη Nina Dobrev, τη Poppy Montgomery και πολλούς άλλους.




RUNWAY:LACOSTE SPRING/SUMMER 2013

RUNWAY:DKNY SPRING/SUMMER 2013

BACKSTAGE:DIANE VON FURSTENBERG SPRING/SUMMER 2013









Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ DWTS3

Η χθεσινή βραδιά του μεγάλου τελικού περιλάμβανε πολλές εκπλήξεις σίγουρα όμως δεν αποτελεί καθόλου έκπληξη και το αποτέλεσμα αφού το ζευγάρι που νίκησε στο Dancing With The Stars 3 είναι η Ντορέττα Παπαδημητρίου και ο παρτενέρ της,Παύλος.Η νίκη αυτή ήταν αναμενώμενη μετά απο τόσες πρόβες,στρατηγική και προσπάθεια χωρίς αυτό να σημαίνει τίποτα για τα υπόλοιπα ζευγάρια,τα οποία ήταν εξίσου εκπληκτικά.Το ζευγάρι χόρεψε και αυτό τρείς χορογραφίες ξεκινώντας με ένα δυναμικό αργεντίνικο τάνγκο και συγκεντρώνοντας έτσι και τους 50 βαθμούς.Συνέχισαν με μια χορογραφία απο το παρελθόν,το ζευγάρι έπρεπε να ανακαλέσει μια παλιά του χορογραφία και να την εκτελέσει με τον ίδιο εξαιρετικό τρόπο.Ένα δύσκολο λοιπόν Jive που <<έφτασε την τελειότητα>> όπως έκρινε η Κάτια Δανδουλάκη το οποίο και αυτό τους χάρισε 50 βαθμούς.Οι κριτικές αποζημίωσαν το ζευγάρι όχι όμως τόσο όσο η ανακοίνωση των ονομάτων τους ως νικητές και η απονομή του βραβείου απο τη Ζέτα.Το ζευγάρι δεν βραβεύτηκε μόνο για τις <<χορογραφίες υψηλής τεχνικής>> όπως σχολιάσε η Κάτια Δανδουλάκη,αλλα και για το ήθος τους,προσθέτει ο Γιάννης Λάτσιος.Για να μην ξεχνιόμαστε όμως η χθεσινή νίκη δεν περιορίζεται μόνο στα προαναφερθέντα αλλά και στο σκοπό δημιουργίας όλου του concept του Dancing With The Stars,που δεν είναι άλλος απο την στήριξη του Make A Wish!
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΤΟΡΕΤΤΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ:Μια καταξιωμένη ηθοποιός τόσο στο χώρο της τηλεόρασης όσο και στο χώρο του θεάτρου.Γεννήθηκε στις 15 Οκτωβρίου 1979,σπούδασε στο πολιτικό τμήμα της Νομικής σχολής Αθηνών,υπήρξε πρωταθλήτρια της Ρυθμικής γυμναστικής και φοίτησε στην υποκριτική σχολή Ιασμός το 2002.Συμμετείχε σε πολλές επιτυχημένες σειρές της τηλεόρασης,όπως στην <<Απαγορευμένη αγάπη>>,<<Βέρα στο δεξί>>,<<Κλείσε τα μάτια>> και σε πολλές άλλες.Αγαπήθηκε ωστόσο και απο την μεγάλη οθόνη σε ελληνικές παραγωγές με πρώτη το 2003 στο έργο <<Η Λίζα και οι άλλοι>>,στο <<Alter ego>> το 2007,στη <<Νήσο>> το 2009 και στις <<180 μοίρες>> το 2010.Την είδαμε όμως και στο θέατρο σε πολλές παραστάσεις,μεταξύ των άλλων και στην τεράστια επιτυχεία <<Σεσουάρ για δολοφόνους>> κατα τη σεζόν 2010-2011.













Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

5 ΚΑΙ ΝΑ (ΜΗΝ) ΚΑΙΝΕ!

Τα μεγάλα αυτοκίνητα πολυτελείας είναι σίγουρα αυτό που δεν σας χρειάζεται τη συγκεκριμένη περίοδο.Απο την άλλη έρχονται τα χαμηλού κυβισμού αυτοκίνητα που έχουν γίνει το must της εποχής,όχι μόνο επειδή έχουν ελάχιστη κατανάλωση βενζίνης αλλα και επειδή το μέγεθος τους βοηθάει πολύ στη μετακίνηση μέσα στη πόλη.



1.Το No1 οικονομικό αυτοκίνητο της εποχής μας είναι το Volkwagen Polo BlueMotion με 3,3 λίτρα στα 100χλμ.Είναι 1.400 κυβικά,5θέσιο και ένα απο τα πολλά "ατού" του είναι το σύστημα "start-stop" δηλαδή κάθε φορά που ο οδηγός βάζει νεκρά και η ταχύτητα τερματίζει ο κινητήρας σβήνει αυτόματα.Και οικονομικό και οικολογικό!Επίσης πολύ σημαντικό είναι το σύστημα επανάκτησης ενέργειας απο το φρενάρισμα.Η κινητική ενέργεια που χάνεται ως θερμική λόγω της τριβής των φρένων,αποθηκεύεται ως ηλεκτρική στη μπαταρία του αυτοκινήτου!Τιμή:16.950 ευρώ



2.Ford Fiesta Econetic με κατανάλωση 4 λίτρα στα 100χλμ,ένα απο τα ομορφότερα <<μικρά>> που εμφανίζονται φέτος στην Ευρώπη.Με αεροδυναμικό σχήμα και κινητήρα 1600 κυβικών turbodiesel.Πήρε όμως την τρίτη θέση γιατι στη χώρα μας απαγορεύεται να κυκλοφορούν ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα με diesel κινητήρα στις πρωτεύουσες.


Toyota iQ,το μικρότερο τετραθέσιο στον κόσμο και με μόλις 4,3 λίτρα στα 100χλμ.Ο κινητήρας των 1000 κυβικών συνδιασμένος με το πολύ χαμηλό βάρος του εντυπωσιάζουν και σίγουρα σε λίγο θα γεμίσουν όλες τις μεγαλουπόλεις.








Aston Martin Cygnet και τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα με 5,2 λίτρα στα 100χλμ.Αυτό είναι το μοντέλο της Aston Martin που πάντα θέλατε να αποκτήσετε.Η μοναδική Aston Martin με μόνο 108 ευρώ τέλη κυκλοφορίας τον χρόνο!Το πιο πολυτελές και προσιτό μοντέλο Aston Martin διαθέτει 9 αερόσακους,ABS,θερμαινόμενα καθίσματα,ανακλινόμενους εξωτερικούς καθρέπτες,έναρξη του κινητήρα χωρίς κλειδί και σύστημα δορυφορικής πλοήγησης.Το τετραθέσιο αυτό ξεκινάει απο τα 36.788
ευρώ.


Toyota Prius με 5 λίτρα στα 100χλμ.Μπορεί να μην είναι καθόλου μικρό αλλά είναι σίγουρα οικονομικό αφού συνδιάζει τον βενζινοκινητήρα με τον ηλεκτροκινητήρα και διαθέτει μπαταρία αποθήκευσης,χαμηλό κόστος κυκλοφορικών τελών και δικαίωμα καθημερινής διέλευσης στον δακτύλιο.Η τιμή του ξεκινάει απο 26.650 ευρώ.






Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Σήμερα κάποιοι σε χρειάζονται πιο πολύ απο κάθε άλλη μέρα!Είναι η ημέρα που πρέπει να θυμηθούμε όλα εκείνα τα παιδιά που πάσχουν απο την ασθένεια του καρκίνου. Η Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου των παιδιών γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου με πρωτοβουλία της Διεθνούς 'Ενωσης Γονέων με καρκινοπαθή παιδιά.Έρευνες δείχνουν οτι κάθε χρόνο προσβάλλονται απο την ασθένεια αυτή παγκοσμίως 250.000 παιδία απο τα οποία το 80% ΔΕΝ έχει ιατρική περίθαλψη.Αυτό σημαίνει οτι θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί περίπου 150.000 θάνατοι το χρόνο αν υπήρχε έγκαιρη ιατρική διάγνωση και φυσικά ιατρική περίθαλψη.Στην Ελλάδα νοσούν το χρόνο 280-300 παιδιά.Η πιο συνηθισμένη μορφή καρκίνου στα παιδιά είναι η λευχαιμία,η νόσος που προσβάλλει τα κύτταρα του μυελού των οστών.Υπάρχουν διάφοροι τύποι λευχαιμίας και η αντιμετώπιση της βασίζεται στις χημειοθεραπείες που συνήθως είναι μακροχρόνιες (έως και δύο χρόνια).Σε ένα μικρό ποσοστό παιδίων γίνεται μεταμόσχευση μυελού των οστών και το 80% επιβιώνει χωρίς προβλήματα.Επιτυχημένη θεωρείται η ίαση όταν το παιδί έχει επιβιώσει μετά τα 5 χρόνια απο την ημέρα της αρχικής διάγνωσης.Επειδή λοιπόν η πρόληψη του καρκίνου στα παιδιά είναι γενικώς περιορισμένη παρακάτω παρατίθονται μερικά ασυνήθιστα συμπτώματα όπως:

  1. Εμφάνιση μάζας, όγκου ή οιδήματος σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος του παιδιού (πρόσωπο, λαιμό, μασχάλη, κοιλιά, βουβωνικές χώρες, όρχεις, πόδια)
  2. Απώλεια ενεργητικότητας του παιδιού, επίμονη κούραση
  3. Απότομες αλλαγές στη συμπεριφορά του παιδιού
  4. Ανεξήγητη χλωμάδα
  5. Ξαφνική εμφάνιση μελανιών και μωλώπων στο παιδί
  6. Επίμονος, εντοπισμένος πόνος, πόνος στα οστά, πρήξιμο ή πρόβλημα στο βάδισμα του παιδιού
  7. Ανεξήγητος παρατεταμένος πυρετός
  8. Επαναλαμβανόμενες μολύνσεις
  9. Συχνοί πονοκέφαλοι που συχνά μπορεί να συνοδεύονται από εμετούς
  10. Ξαφνικές αλλαγές στα μάτια όπως στραβισμός και αλλαγές στην όραση του παιδιού
  11. Εμφάνιση προβλημάτων στην ισορροπία του παιδιού
  12. Διαπίστωση ότι υπάρχει άσπρη κηλίδα που φαίνεται δια μέσου της κόρης των ματιών
  13. Ανεξήγητη, υπερβολική ή γρήγορη απώλεια βάρους του παιδιού


Η εμφάνιση ενός απο τα παραπάνω συμπτώματα δεν σημαίνει απαραίτητα την εμφάνιση καρκίνου,αλλά σίγουρα πρέπει να γίνουν οι κατάλληλες εξετάσεις για την απόδειξη του αντιθέτου.



Μήν αφήνεις μόνα τους τα παιδιά που έχουν ανάγκη τη βοήθεια σου ειδικά όταν ξέρεις οτι μπορείς να τους τη προσφέρεις.Θα μπορούσε αυτό το πρόβλημα υγείας να αφορούσε και εσένα έμμεσα ή άμεσα γι'αυτό μην απομακρίνεσαι απο τη πραγματικότητα του διπλανού σου.Η ζωή ξεκινάει με τα παιδιά,εκείνα δίνουν ενέργεια και δύναμη στον κόσμο να συνεχίσει το έργο του,άρα και εμείς πρέπει να δώσουμε όλη τη δύναμη και την ενεργειά μας για να μπορέσουν να συνεχίσουν εκείνα τη ζωή τους,μια ζωή χωρίς προβλήματα! 




ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ:
www.floga.org.gr
http://www.bestrong.org.gr/el/organization/contactus/
www.elpida.org
www.silogos-iaso.gr

"ΠΕΝΗΝΤΑ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΚΡΙ"

Το τρίτο σε σειρά βιβλίο της τριλογίας "πενήντα αποχρώσεις του γκρί" ήρθε φέτος για να σας συναρπάσει!Πρόκειται για ένα ερωτικό-ανατρεπτικό μυθιστόρημα της αγγλικής λογοτεχνίας που αναφέρεται στον έρωτα δύο ανθρώπων.Εκεί λοιπόν που δείχνουν να τα έχουν όλα,έρχεται η μοίρα για να τους ανατρέψει και πάλι τη ζωή.Έχουν υπάρξει πολλές κριτικές για αυτό το βιβλίο,άλλοι κάνουν λόγο για ένα βιβλίο-εγχειρίδιο του σέξ και άλλοι για μια ανατρεπτική ερωτική ιστορία.Όπως λέει η Alessandra Stanley στους New York Times,“To «50 Αποχρώσεις του γκρι» αποτελεί μια επιστροφή των σκανδαλωδών μυθιστορημάτων του 19ου αιώνα, όπως ήταν το «Τζέιν Έιρ» ή της δεκαετίας του ’20 όπως «ο Σεΐχης» της Edith Maude Hull. Το μυθιστόρημα θυμίζει τα λαστέξ στα καταστήματα εσωρούχων: είναι ένα παμπάλαιο προϊόν το οποίο επαναπροσδιορίζεται σαν καινοτομία. Η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι η τριλογία διαδραματίζεται στο σημερινό Σιάτλ και αναμειγνύει την αποστολή sms και φωτογραφιών σεξουαλικού περιεχομένου με ξυλοδαρμούς.” Το βιβλίο αυτό έγινε No1 best seller των New York Times,του Amazon καθώς και των Sunday Times και μεταφράστηκε σε 40 γλώσσες.Ξεπέρασε επίσης το ρεκόρ πωλήσεων του κώδικα Da Vinci.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ:Όταν η Άνα Στιλ συνάντησε πρώτη φορά τον δυναμικό, προβληματικό επιχειρηματία Κρίστιαν Γκρέυ, γεννήθηκε μεταξύ τους μια αισθησιακή σχέση που άλλαξε αμετάκλητα τη ζωή και των δυο τους. Η Άνα ήξερε από την αρχή πως η αγάπη για τις Πενήντα Αποχρώσεις της δε θα ήταν εύκολη δουλειά και η κοινή ζωή τους δημιουργεί προκλήσεις που κανείς τους δεν είχε προβλέψει. Η Άνα πρέπει να μάθει να μοιράζεται τον πολυτελή τρόπο ζωής του Γκρέυ χωρίς να θυσιάζει την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της και ο Γκρέυ πρέπει να ξεπεράσει την παρόρμησή του να ελέγχει τους άλλους και να θάψει για πάντα τις φρικτές αναμνήσεις που εξακολουθούν να τον στοιχειώνουν. Τώρα, επιτέλους μαζί, έχουν αγάπη, πάθος, σεξ, πλούτο κι έναν κόσμο με άπειρες δυνατότητες. Όμως ακριβώς τη στιγμή που φαίνεται πως πραγματικά έχουν τα πάντα, η τραγωδία και η μοίρα συνδυάζονται για να κάνουν πραγματικότητα τους χειρότερους εφιάλτες της Άνα.

Τίτλος:"Πενήντα αποχρώσεις του γκρί:Απελευθέρωση"
Συγγραφέας:EL James
Εκδόσεις:Πατάκη
Ενδεικτική τιμή:18,90 ευρώ


EL JAMES
Η E L James έχει εργαστεί στον χώρο της τηλεόρασης,είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών και ζει στο Λονδίνο. Από παιδί ονειρευόταν να γράφει ιστορίες που οι αναγνώστες θα ερωτεύονταν. Με τις Πενήντα αποχρώσεις του γκρι, το πρώτο βιβλίο μιας τριλογίας που έμελλε εν μιά νυκτί να γίνει παγκόσμιο εκδοτικό φαινόμενο, το όνειρό της πραγματοποιήθηκε. Συγκινητική και ρομαντική, με πολύ αίσθημα αλλά και έντονο ερωτισμό, η τριλογία της Αμερικανίδας E L James Πενήντα αποχρώσεις εγκαινιάζει ένα νέο είδος ερωτικής λογοτεχνίας και έχει πάρει διαστάσεις κοινωνικού φαινομένου. Πρόκειται επίσης για το πρώτο διεθνές best seller που πρωτοκυκλοφόρησε σε μορφή e-book. Σήμερα και τα τρία μέρη της τριλογίας, είτε σε ηλεκτρονική είτε σε έντυπη μορφή, βρίσκονται σταθερά στις πρώτες θέσεις των best sellers σε όλο τον κόσμο, σημειώνοντας ρεκόρ πωλήσεων κάθε εβδομάδα.Εδώ μπορείτε να επισκεφτείτε και την επίσημη ιστοσελίδα της EL James:

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓ.ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ


Η ημέρα των ερωτευμένων έφτασε και εσύ ακόμα σκέφτεσαι τι δώρο θα κάνεις στον/ην αγαπημένο/η σου..Παρακάτω υπάρχουν μερικές ιδέες για να κάνεις ακόμα πιο ξεχωριστή τη μέρα αυτή.







ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΣΑΣ:

1.Κλείστε απο την προηγούμενη μέρα δείπνο στο αγαπημένο της εστιατόριο,συνοδευόμενο με κόκκινο κρασί ή σαμπάνια.

2.Η ημέρα αυτή δεν θέλει λόγια αλλά πράξεις!Αφήστε της ένα κατακόκκινο,πολλά υποσχόμενο τριαντάφυλλο στο διπλανό μαξιλάρι το πρωί.

3.Το must της ημέρα:Sexy εσώρουχα σε ότι χρώμα και σχέδιο ταιριάζουν με το σωματότυπο της και όχι απαραίτητα οι cliche κόκκινες ζαρτιέρες!

4.Για τις πιο ευαίσθητες υποθέσεις,ένα αρκουδάκι valentine's day,θα ήταν ότι πρέπει.

5.Είστε και οι δύο πνιγμένοι στη δουλειά και την παίρνεις τηλέφωνο για να συντονιστεί στον αγαπημένο σας ραδιοφωνικό σταθμό.Το τελευταίο που θα περιμένει είναι να ακούσει το όνομα σου με μια γλυκιά αφιέρωση!Για φαντάσου..

6.Και για...επιδόρπιο,σοκολάτα!Ποτέ δεν λείπει απο αυτή τη γιορτή ένα κουτί γεμάτο σοκολατάκια που το βρίσκει τυχαία στο καπό του αυτοκινήτου της πρίν πάει στη δουλειά.

7.Diamonds for ever!Καιρός να εκμεταλευτείς τις βόλτες σου μαζί της στις βιτρίνες.Πόσες φορές έχετε περάσει απο κάποιο κοσμηματοπωλείο και σου έχει δείξει το αγαπημένο της δαχτυλίδι;Ήρθε η ώρα λοιπόν να το επισκεφτείς!

8.Η συντροφός σου κάνει μπάνιο,το πεδίο ελεύθερο!Άσε πάνω στο κρεβάτι μια τεράστια,άσπρη κούτα με το φόρεμα που της έχεις διαλέξει (είναι σημαντικό να το διαλέξεις μόνος σου)  και με ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα.Μετά απο αυτό θα σε βλέπει και σαν stylista της (κοινώς θα αποφύγεις για πολύ καιρό το mini που σ'τη σπάει!)

9.Love is in the air..Άν έχεις το χρόνο και την άνεση,η καλύτερη έκπληξη θα ήταν δύο εισητήρια ακουμπησμένα κάπου τυχαία για έναν μακρινό,εξωτικό προορισμό.

10.Room 624.Η βραδία τελειώνει σε μια σουίτα ξενοδοχείου με σαμπάνια και φράουλες.Εξοπλίσου με τα απαραίτητα και κανόνισε την επόμενη μέρα να έχεις πάρει άδεια!

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΑΣ:

1.Ο έρωτας περνά απ'το στομάχι.Ετοίμασε ένα δείπνο μόνο για δύο με χαμηλό φωτισμό,κεριά,το αγαπημένο του φαγητό και ένα σημείωμα κάτω απο το πιάτο του για αυτό που τον περιμένει μετά!

2.Έρωτας διαρκείας!Ένα δώρο που σίγουρα δεν θα το έχει κάνει καμία άλλη πρίν απο σένα είναι ένα εισητήριο διαρκείας για την αγαπημένη του ποδοσφαιρική ομάδα!Δεν θα το πιστεύει ούτε αυτός,ούτε οι φίλοι του!

3.In love with a businessman!Το καλύτερο δώρο για έναν τέτοιο τύπο άντρα είναι ένα ακριβό κοστούμι που θα φοράει στη δουλειά αλλά και στις επίσημες εξόδους σας!

4.It's all about time!Ένα ρολόι πέρα απο απαραίτητο αξεσουάρ των αντρών είναι και το δώρο που θα τον κάνει να μην βλέπει την ώρα να γυρίσει!

5.Text me!Λόγω φόρτου εργασίας δεν τα έχετε πει καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας,στείλ'του λοιπόν ένα kinky μήνυμα που θα τον κάνει να σε σκέφτεται μέχρι να σε δεί.