Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013

ΑΒΟΚΑΝΤΟ: Όσα πρέπει να ξέρεις!

Το αβοκάντο ή αλλιώς το φρούτο πολυτελείας όπως συνήθιζαν να το ονομάζουν παλαιότερα καλλιεργείται κυρίως στην Καλιφόρνια και το Μεξικό.Οι θερμίδες του συγκεκριμένου φρούτου είναι περίπου 160 στα 100 γραμμάρια ενώ τα 30 γραμμάρια κάθε φρούτου είναι λίπος απο τα οποία τα 20 περιέχουν ωφέλιμο ελαϊκό οξύ.

Γιατί αβοκάντο;
Ένας λόγος για να εντάξετε στη καθημερινή σας διατροφή το αβοκάντο είναι οτι είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λίπη και Ω3, δύο είδη καλών λιπών, τα οποία λέγεται οτι έχουν καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες!Επίσης το αβοκάντο περιέχει βιταμίνη A, K, C, Βήτα και Άλφα καρωτίνη, κάλιο, μαγνήσιο,σίδηρο και πολλές φυτικές ίνες. Εκτός των άλλων το αβοκάντο συμβάλλει στην αντιγύρανση, στη καλή όραση και στη πρόληψη κατα του καρκίνου!

Τα μυστικά του αβοκάντο:
Εκτός απο τη διατροφική συνήθεια το αβοκάντο μπορεί να γίνει και ο καλύτερος βοηθός σας στα θέματα περιποίησης και ομορφιάς!Μπορείτε να πάρετε ένα αρκετά γινομένο αβοκάντο και αφού το λιώσετε να το απλώσετε στο πρόσωπο σας σαν μάσκα.Αφήστε το περίπου για 15 λεπτά και τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν!Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και στα μαλλιά σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου