Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

"ΠΕΝΗΝΤΑ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΚΡΙ"

Το τρίτο σε σειρά βιβλίο της τριλογίας "πενήντα αποχρώσεις του γκρί" ήρθε φέτος για να σας συναρπάσει!Πρόκειται για ένα ερωτικό-ανατρεπτικό μυθιστόρημα της αγγλικής λογοτεχνίας που αναφέρεται στον έρωτα δύο ανθρώπων.Εκεί λοιπόν που δείχνουν να τα έχουν όλα,έρχεται η μοίρα για να τους ανατρέψει και πάλι τη ζωή.Έχουν υπάρξει πολλές κριτικές για αυτό το βιβλίο,άλλοι κάνουν λόγο για ένα βιβλίο-εγχειρίδιο του σέξ και άλλοι για μια ανατρεπτική ερωτική ιστορία.Όπως λέει η Alessandra Stanley στους New York Times,“To «50 Αποχρώσεις του γκρι» αποτελεί μια επιστροφή των σκανδαλωδών μυθιστορημάτων του 19ου αιώνα, όπως ήταν το «Τζέιν Έιρ» ή της δεκαετίας του ’20 όπως «ο Σεΐχης» της Edith Maude Hull. Το μυθιστόρημα θυμίζει τα λαστέξ στα καταστήματα εσωρούχων: είναι ένα παμπάλαιο προϊόν το οποίο επαναπροσδιορίζεται σαν καινοτομία. Η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι η τριλογία διαδραματίζεται στο σημερινό Σιάτλ και αναμειγνύει την αποστολή sms και φωτογραφιών σεξουαλικού περιεχομένου με ξυλοδαρμούς.” Το βιβλίο αυτό έγινε No1 best seller των New York Times,του Amazon καθώς και των Sunday Times και μεταφράστηκε σε 40 γλώσσες.Ξεπέρασε επίσης το ρεκόρ πωλήσεων του κώδικα Da Vinci.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ:Όταν η Άνα Στιλ συνάντησε πρώτη φορά τον δυναμικό, προβληματικό επιχειρηματία Κρίστιαν Γκρέυ, γεννήθηκε μεταξύ τους μια αισθησιακή σχέση που άλλαξε αμετάκλητα τη ζωή και των δυο τους. Η Άνα ήξερε από την αρχή πως η αγάπη για τις Πενήντα Αποχρώσεις της δε θα ήταν εύκολη δουλειά και η κοινή ζωή τους δημιουργεί προκλήσεις που κανείς τους δεν είχε προβλέψει. Η Άνα πρέπει να μάθει να μοιράζεται τον πολυτελή τρόπο ζωής του Γκρέυ χωρίς να θυσιάζει την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της και ο Γκρέυ πρέπει να ξεπεράσει την παρόρμησή του να ελέγχει τους άλλους και να θάψει για πάντα τις φρικτές αναμνήσεις που εξακολουθούν να τον στοιχειώνουν. Τώρα, επιτέλους μαζί, έχουν αγάπη, πάθος, σεξ, πλούτο κι έναν κόσμο με άπειρες δυνατότητες. Όμως ακριβώς τη στιγμή που φαίνεται πως πραγματικά έχουν τα πάντα, η τραγωδία και η μοίρα συνδυάζονται για να κάνουν πραγματικότητα τους χειρότερους εφιάλτες της Άνα.

Τίτλος:"Πενήντα αποχρώσεις του γκρί:Απελευθέρωση"
Συγγραφέας:EL James
Εκδόσεις:Πατάκη
Ενδεικτική τιμή:18,90 ευρώ


EL JAMES
Η E L James έχει εργαστεί στον χώρο της τηλεόρασης,είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών και ζει στο Λονδίνο. Από παιδί ονειρευόταν να γράφει ιστορίες που οι αναγνώστες θα ερωτεύονταν. Με τις Πενήντα αποχρώσεις του γκρι, το πρώτο βιβλίο μιας τριλογίας που έμελλε εν μιά νυκτί να γίνει παγκόσμιο εκδοτικό φαινόμενο, το όνειρό της πραγματοποιήθηκε. Συγκινητική και ρομαντική, με πολύ αίσθημα αλλά και έντονο ερωτισμό, η τριλογία της Αμερικανίδας E L James Πενήντα αποχρώσεις εγκαινιάζει ένα νέο είδος ερωτικής λογοτεχνίας και έχει πάρει διαστάσεις κοινωνικού φαινομένου. Πρόκειται επίσης για το πρώτο διεθνές best seller που πρωτοκυκλοφόρησε σε μορφή e-book. Σήμερα και τα τρία μέρη της τριλογίας, είτε σε ηλεκτρονική είτε σε έντυπη μορφή, βρίσκονται σταθερά στις πρώτες θέσεις των best sellers σε όλο τον κόσμο, σημειώνοντας ρεκόρ πωλήσεων κάθε εβδομάδα.Εδώ μπορείτε να επισκεφτείτε και την επίσημη ιστοσελίδα της EL James:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου