Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΚΡΥΝΩ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΟΥ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Το μεγαλύτερο μυστικό ομορφιάς είναι η σωστή διατροφή. Εκτός απο ένα πιο υγειές δέρμα, θα δυναμώσετε έτσι και τα μαλλιά σας άν καταφέρετε να τρέφεστε σωστά. Προσπαθήστε να εισάγετε στα καθημερινά σας γεύματα κερατίνη, μια πρωτεϊνη που θα την βρείτε στα ψάρια, στα αυγά, στα πουλερικά και στα φασόλια.

ΛΑΔΙ: Μην το πιέιτε,λουστείτε! Για την ακρίβεια εφαρμόστε σε βρεγμένα ή νωπά μαλλιά στις άκρες και αφήστε το να απορροφηθεί.

ΜΑΣΚΑ ΜΑΛΛΙΩΝ: Αντί για μια κοινή μαλακτική (που πρέπει να χρησιμοποιείτε ούτως ή άλλως κάθε φορά μετά το σαμπουάν), προμηθευτείτε μάσκα μαλλιών που θα τη βάζετε για 2-3 λεπτά μετά το λούσιμο για 3 φορές την εβδομάδα. 

ΜΑΣΚΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΛΟΥΣΙΜΟ: Πρίν λουστείτε μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας μάσκα αναδόμησης και ενδυνάμωσης των μαλλιών σας.
ΣΥΝΤΑΓΗ: Θα χρειαστείτε λίγο ελαιόλαδο, έναν κρόκο αυγού και λίγο ξίδι. Αφού ανακατέψετε πολύ καλά το λάδι με τον κρόκο αυγού, εφαρμόστε το μείγμα σε βρεγμένα ή νωπά μαλλιά και τυλίξτε τα με μια διάφανη μεμβράνη. Αφήστε τα έτσι για τουλάχιστον 2 ώρες για να απορροφηθούν τα θρεπτικά συστατικά. Ύστερα χρησιμοποιήστε το ξίδι για την δυσάρεστη μυρωδιά του αυγού.
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ: Να λούζεστε πάντα με χλιαρό και όχι με καυτό νερό για να μην μπλοκάρουν οι πόροι.

ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΧΤΕΝΙΣΜΑ: Το χτένισμα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ενδυνάμωση των μαλλιών σας. 
  • Πάντα πρίν το λούσιμο χτενιζόμαστε πολύ καλά ώστε να μην υπάρχουν "κόμποι". 
  • Όταν τοποθετούμε τη μαλακτική κρέμα ή την μάσκα μαλλιών χτενίζουμε ελαφρώς τα μαλλιά μας με χτένα.
  • Πρίν στεγνώσετε τα μαλλιά σας με το σεσουάρ ψεκάστε τα με σπρέϋ κατά της υπερθέρμανσης.
  • Το σεσουάρ (πιστολάκι), πρέπει να απέχει κατα το στέγνωμα, τουλάχιστον 10-15cm απο τα μαλλιά. 
  • Ποτέ δεν χτενίζουμε βρεγμένα μαλλιά γιατι κάνουν πιο εύκολα ψαλίδα.

ΚΟΥΡΕΜΑ: Ναι καλά διαβάζετε, για να μακρύνουν σωστά και υγειινά τα μαλλιά μας πρέπει να κουρευόμαστε τουλάχιστον 1 φορά το εξάμηνο 1-2 πόντους για να δυναμώνει η τρίχα. Διαφορετικά θα μακραίνει πολύ πιο αργά και οι άκρες θα είναι γεμάτες ψαλίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου