Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ EUROBANK

Αύριο Τρίτη 9 Απριλίου ορίστικαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Εθνικής Τράπεζας αλλα και της Eurobank με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και οχι μόνο σύμφωνα πάντα με τα δελτία τύπου των δύο τραπεζών!




ΕΘΝΙΚΗ

EUROBANK

Ανακεφαλαιοποίηση

"Με απόφαση των αρμοδίων θεσμικών αρχών και με σύμφωνη γνώμη των δύο τραπεζών, η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank θα ανακεφαλαιοποιηθούν πλήρως και ανεξάρτητα η μία από την άλλη, γεγονός που συνεπάγεται την αναστολή των διαδικασιών συγχώνευσής τους.
Η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος, θα ολοκληρωθεί πριν από το τέλος Απριλίου. Προς το σκοπό αυτό, η Eurobank θα συγκαλέσει αύριο Τρίτη 9 Απριλίου 2013 το Διοικητικό της Συμβούλιο με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Οι τελικές αποφάσεις για την πορεία της συγχώνευσης των δύο Τραπεζών θα ληφθούν από τον κοινό μέτοχο, που θα είναι το ΤΧΣ.
Όπως είναι γνωστό, το ΤΧΣ έχει δεσμευθεί για την πλήρη κάλυψη των ΑΜΚ στις τέσσερις συστημικές τράπεζες και έχει ήδη προκαταβάλει τα αναγκαία κεφάλαια, διασφαλίζοντας απολύτως τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και εξασφαλίζοντας πλήρως όλες τις καταθέσεις, στο σύνολό τους."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου