Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΚΟΚΤΕ'Ι'Λ

Πιάνεις στα χέρια σου το κατάλογο του καταστήματος και η ματιά σου πέφτει σε κάτι περίεργα ονόματα και σε κάτι περίεργους συνδιασμούς φρούτων με αλκοόλ.Καλωσήρθες στο κόσμο των COCTAILS!Η μεγαλύτερη απορία των περισσοτέρων είναι πώς θα μπορούσαν να φτιάξουν το αγαπημένο τους coctail στο σπίτι με τη παρέα τους.Τα πράγματα είναι περισσότερο απλά απ' ότι φανταζόσασταν.





Απαραίτητο εργαλείο για τη παρασκευή ενός coctail και φυσικά για το θρυμματισμό πάγου είναι το blender.Αν δεν έχετε μπορείτε εύκολα να προμυθευτείτε απο ένα κατάστημα ηλεκτρικών συσκευών.Ενδεικτική τιμή internet: 36 ευρώ.(http://www.kotsovolos.gr/site/small-home-appliances/kitchen-appliances/blenders/110719-izzy-9816a-xpress).Η κατοχή ενός shaker θα σας φανεί χρήσιμη ειδικά όταν το δημιουργημά σας θα θέλετε να το μοιραστείτε με τους φίλους σας πινοντάς το σε σφηνάκια.Τέλος για την τελειοποίηση του coctail σας,χρειάζεστε και τα κατάλληλα ποτήρια.Γιατί ποτέ ένα καλό coctail δεν πίνετε σε λάθος ποτήρι!




Για τους λάτρεις της φράουλας:

STRAWBERRY DAIQUIRI

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Πάγος
6-7 φράουλες
30ml λευκό ρούμι (Havana club white)
1 lime
Strawberry Schnapps
Ζάχαρη λευκή
2-3 κουταλάκια μαύρη ζάχαρη

  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
  • Τοποθετείτε στο χείλος του ποτηριού ζάχαρη λευκή. Πλένετε 5 φράουλες και τις καθαρίζετε από τα φύλλα. Βάζετε στο Blender 30 ml λευκό ρούμι, τις φράουλες αφού τις πιέσετε λίγο με το χέρι για πιο smoothie αποτέλεσμα, το strawberry schnapps για πιο έντονο άρωμα φράουλας, το χυμό lime,τη μαύρη ζάχαρη και 10-13 παγάκια θρυμματισμένα. Χτυπάτε στο Blender όλα τα υλικά ώστε να πάρουν όψη συμπυκνωμένου “smoothie”. Ρίχνετε το μείγμα στο ποτήρι. Χαράζετε μια ολόκληρη φράουλα και γαρνίρετε με αυτή το χείλος του ποτηριού.ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ποσότητα του πάγου να είναι τόση ώστε να μην νερώσει το cocktail,αλλά να του δώσει αυτήν την χαρακτηριστική μορφή του Frozen!

STRAWBERRY MARGARITA

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Πάγος
5 φρέσκες φράουλες
1 μεζούρα τεκίλα blanco
1 κουταλιά της σούπας κιουρασό
1 κουταλιά φρέσκο lime


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Τοποθετήστε τις φράουλες μαζί με τον πάγο και τα υπόλοιπα υλικά στο blender και χτυπήστε τα για 20''.Σουρώστε το μείγμα σε ένα ποτήρι του μαρτίνι.Για καλύτερη εικόνα του coctail σας διακοσμήστε το ποτήρι σας με μια φέτα φράουλα.



Coctail διασήμων..

COSMOPOLITAN

το coctail του "Sex and the city"


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Πάγος
1 μεζούρα βότκα
1/2 χυμό κράνμπερι συμπυκνωμένο
1 κουταλιά κουρασάου τριπλ-σεκ
2 λεπτές φλούδες lime


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Βάλτε τον πάγο στο shaker μαζί με τα συστατικά και χτυπήστε για 10''.Ύστερα σουρώστε στο ποτήρι και στίψτε ελαφρά απο πάνω μια φλούδα απο lime και την άλλη προσθέστε την στο χείλος του ποτηριού.


VODKATINI

Το MARTINI του James Bond

(Vodka Martini Exrta Dry)

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Πάγος
1 1/4 μεζούρα βότκα
1/3 dry βερμούτ
1 πράσινη ελιά
1 φρέσκο λεμόνι


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Βάλτε το πάγο και το βερμούτ σε ένα σκέυος προετοιμασίας και χτυπήστε απο πάνω πρός τα κάτω για 10'' ώστε τα παγάκια να απορροφήσουν αρκετό απο το βερμούτ.Τοποθετήστε τα παγάκια στο δοχείο και ρίξτε απο πάνω τη βότκα.Σουρώστε το υγρό σε ένα ποτήρι του μαρτίνι και ρίξτε τη πράσινη ελιά.Στη συνέχεια στίψτε ελαφρά πάνω απο το ποτήρι τη φλούδα λεμονιού και έπειτα ρίξτε την μέσα στο ποτό.



Και για τους πιό..straight

MARTINI EXTRA DRY



ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Πάγο
1/4 τζίν
1/3 ξηρό βερμούτ



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ανακατεύουμε για 10'' τον πάγο με το βερμούτ σε ένα δοχείο ανάμιξης,σουρώνουμε κρατώντας τα παγάκια και ύστερα ρίχνουμε απο πάνω το τζίν.Ανακατεύουμε για 8''.Τέλος σουρώνουμε στο ποτήρι του μαρτίνι,ρίχνουμε τη πράσινη ελιά και..έτοιμο!



Greek Martini..

ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΜΑΡΤΙΝΙ


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 μπουκάλι παγωμένο τσίπουρο
10 σταγόνες αγκοστούρα μπίτερς
1 μικρή φλούδα λεμονιού




ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ρίχνετε το τσίπουρο σε ένα μπόλ και προσθέτετε τις σταγόνες αγκοστούρα μπίτερς.Ανακατεύετε και σερβίρετε σε ποτήρια του μαρτίνι με τη φλούδια λεμονιού.



Coctail 'αλά..γαλλικά'

KIR ROYALE


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

90ml σαμπάνια
10ml creme de cassis (ή cachaca)




Απο τη κούβα με αγάπη..

MOJITO


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Πάγος
2 κουταλάκια μαύρη ζάχαρη
3-4 κομμάτια lime
5-7 φύλλα δύοσμου ή μέντας
2 μεζούρες λευκό ρούμι (Bacardi Carta Bianca ή Havana white)
Σόδα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ανακατεύουμε σε ένα ψηλό ποτήρι το lime,τη μαύρη ζάχαρη και τη μέντα χτυπώντας τα με το γουδοχέρι ώσπου να βγάλει όλο το ζουμί το lime.Προσθέτουμε τον θρυμματισμένο πάγο και το ρούμι και το υπόλοιπο με σόδα.Για να τελειοποιηθεί το coctail σας διακοσμήστε το με φύλλα μέντας στη μέση και μία φέτα lime στο χείλος του ποτηριού!



Kαι για πρωινό..

Freddo Caramel Shot


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Freddoccino μηχανής
Vodka caramel


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Μιά δική μας δοκιμασμένη,γρήγορη,
καλοκαιρινή(κυρίως) συνταγή.Γεμίζουμε το μισό σφηνοπότηρο με freddoccino μηχανής και συμπληρώνουμε με Vodka Caramel.Φανταστικός συνδιασμός που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο κανονικό freddoccino αντί για σιρόπι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου