Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΩΡΑ ΓΙΑ...ΔΙΑΤΡΟΦΗ!

Το καλοκαίρι πλησιάζει και όλοι έχουμε ανάγκη απο σωστή διατροφή και άσκηση. Το δίδυμο αυτό της επιτυχίας πρέπει να το εντάξουμε στην καθημερινότητά μας άν θέλουμε ένα εμφανές αποτέλεσμα! Τι δεν μπορεί να λείπει λοιπόν ποτέ απο μια ισορροποιημένη διατροφή; Φυσικά οι σαλάτες! Οι παρακάτω συνταγές θα σε βοηθήσουν να χωρέσεις και φέτος στα μαγιώ που θα ξεσηκώσουν τη παραλία!



"ΣΚΟΤΕΙΝΗ" ΣΑΛΑΤΑ

Υλικά: 
3-4 Φύλλα Μαρουλιού
4-5 Τοματάκια
Μπαλσάμικο 
Παρμεζάνα
Καρύδια
Μέλι
Λάδι

Αφού πλένουμε καλά το μαρούλι και τα τοματάκια, κόβουμε τα φύλλα σε μεγάλα κομμάτια και τα τοματάκια στη μέση.Στη συνέχεια ανακατεύουμε το μπαλσάμικο με λίγο μέλι και λάδι και τα προσθέτουμε μαζί με την παρμεζάνα και τα καρύδια στη βάση της σαλάτας μας!

"ROCK-A" SALAD

Υλικά:
Ρόκα
Ρόδι
Παρμεζάνα
Μπαλσάμικο
Κουκουνάρια 
Καρύδια
Κρουτόν


Πλένουμε τα φύλλα ρόκας και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια με τα χέρια. Στη συνέχεια πλένουμε καλά, κόβουμε τα τοματίνια και καθαρίζουμε το ρόδι. Bάζουμε τα καρύδια και τα κουκουνάρια στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 8 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε τη παρμεζάνα, το μπαλσάμικο και τα κρουτόν και..έτοιμη!
Για τη σώς: Χτυπάμε στο μίξερ 50ml μπαλσάμικο, 150ml ελαιόλαδο, μια κουταλιά του τσαγιού μέλι και μία πρέζα αλάτι-πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου